Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Melyek a legjobb kockahas gyakorlatok?

| 2023. 09. 29 | 21:02:00
XXX
Melyek a legjobb kockahas gyakorlatok?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan, akik lapos vagy kockahasra vágynak, százával csinálják a legkülönfélébb hasizom gyakorlatokat. Tény, hogy ettől igazán izmos lesz a hasad, viszont ebből nem sok minden fog látszódni, hiszen a zsírréteg eltakarja. Emiatt nem csupán az edzésre kell koncentrálnod, hanem a diétát sem úszhatod meg.

Hogyan lehet elérni a kockahasat?

Az Intenset kockahas programja is tud ebben segíteni. A has és főként az alhas, egy meglehetősen mostoha terület. Erről a részről a legnehezebb eltávolítani a zsírt, márpedig enélkül hiába kockás a hasad, semmi nem fog látszódni belőle. Emiatt nem elegendő százával csinálni a kockahas gyakorlatokat, a diéta is nagyon fontos.

Lapos hasad a zsírvesztéstől lesz, így nem túlzás kijelenteni, hogy a kockahas a sokkal inkább a konyhában készül, mintsem az edzőteremben. Ugyanakkor az edzést sem hanyagolhatod el, hiszen, ha úgy fogysz le, hogy nincs definiált, esztétikus hasizmod, vagyis kellő izomtömeged, akkor hiába a zsírvesztés, a végeredmény minden lesz, csak szép nem. Összességében a kockahas-program és a diéta kéz a kézben járnak. Ha valamelyik hiányzik, akkor kénytelen leszel lemondani a kockahasról.

A hasizmok hatékony edzése

Ahogy fentebb már szó esett róla, mindenképp szükséged lesz a hasizmok hatékony edzésére. Az Intenset hasizom programja öt hasizomgyakorlatot tartalmaz. Mindössze 5x1 percet kell az edzésre szánnod, azonban biztos lehetsz benne, hogy az ötödik perc végére égni fog a hasizmod. Ha lelkiismeretesen végig csinálod az edzést, akkor a végére sírhatnékod lesz. Viszont alaposan megedzed az izmaid és elégedett leszel, hogy még egy lépéssel közelebb kerültél a célodhoz.

Az edzés hanyatt fekvésből felüléssel kezdődik ellentétes kar-boka érintéssel, ezt követően plank, vagyis alkartámaszban tartásra kerül sor feszített testtel. A harmadik gyakorlat a hasprés, melynek során ügyelned kell rá, hogy kizárólag a lapocka emelkedjen el a talajtól. A negyedik gyakorlat az ülésben nyújtott kar és lábtartás, melyet egy percig kell megtartanod. Egyszerűnek hangzik, de ekkorra már biztosan minden másodpercet vissza fogsz számolni. Az utolsó gyakorlat a felülés ellentétes térd és könyök érintéssel. Ha úgy érzed, hogy ez túl megterhelő számodra, akkor kezd ötször fél perccel és tíz másodpercenként emeld a gyakorlatok időtartamát.

Diéta és kockahas

Ha szeretnéd, hogy lapos legyen a hasad vagy látszódjanak azok a kockák, akkor mindenképp diétáznod kell. Helyi zsírégetés nincs, mindenhonnan fogyni fogsz, ezt sajnos kénytelen leszel elfogadni. A diétában az a fontos, hogy fehérjében gazdag legyen és lehetőleg minél kevesebb üres kalóriát tartalmazzon. Vagyis a csokikat, fánkokat, cukrokat, cukros italokat, zsíros, olajos ételeket jobb, ha mellőzöd az étrendedből. A diéta már a bevásárlásnál elkezdődik, így a célodat nem támogató élelmiszereket jobb, ha nem kerülnek be a bevásárlókosárba. A heti menü megtervezése szintén nagyon sokat segíthet abban, hogy tartani tudd az étrendet és idővel elérd a célod.

Kapcsolódó hírek
Értesítést kap, ha új egészségügyi dokumentuma érkezett
Értesítést kap, ha új egészségügyi dokumentuma érkezett
Új funkcióval bővült az EgészségAblak.
Jelezze, ha vaddisznót lát Miskolcon!
Jelezze, ha vaddisznót lát Miskolcon!
Folyamatos az állomány gyérítése.
Lejtmenetben a szülések száma
Lejtmenetben a szülések száma
Lehangoló statisztika. Egy év alatt 24 százalékkal esett vissza a házasodási kedv.
A menopauza összeköt – Miskolcon is
A menopauza összeköt – Miskolcon is
Őszintén a változókorról – Iványi Orsolya könyvbemutatóval egybekötött előadása.
Dél-alföldi idill Szarvason, szálloda saját gyógyvízzel
Dél-alföldi idill Szarvason, szálloda saját gyógyvízzel
Gyermekbarát szálloda, teljes felszereltséggel, saját gyógyvízzel a Körös partján.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés