Hirdetés

Recept Boros Valitól: almapüré télire

| 2019. 10. 23. | 20:15:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept Boros Valitól: almapüré télire
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az almát mindenki szereti. Ha nem akarjuk nyersen enni, készíthetünk belőle kompótot, süteményt, tehetjük hús mellé, hogy porhanyúsabb legyen a sült.

De készíthetünk belőle almapépet is, ahogy az országszerte ismert, szabolcsi háziasszony, Boros Vali ajánlja. Íme a recept:

Nem ír arányokat, mert mindenkinek más a szája íze, ki savanykásabban, ki édesebben szereti.
"Az almát meghámoztam, négybe vágtam, megszabadítottam a magháztól, kisebb darabokra vágtam, egy fazekat megraktam vele, majd tettem bele 1 vagy 2 rúd vaníliát (ha nincs akkor 2 csomag vaníliás cukor), pár fahéjat, pár darab szegfűszeget, nagyon kevés cukrot, mert az alma már nagyon finom édes. Felengedtem vízzel, alaposan megfőztem , kiszedtem a fűszereket, majd kevés lével, botmixerrel pépesítettem, ezután sterilizált üvegekbe töltöttem. 

Miután az üvegeket lezártam, beleállítottam őket egy fazékba, és 90 fokon 30 percig dunsztoltam.
Ezt követően száraz dunsztba tettem az üvegeket, másnap mehetnek a polcra.

Aki elkészíti nem fogja megbanni, télen csak előkapjuk és már kanalazzuk is."

Jó étvágyat kíván: Boros Vali
 

Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Miskolc belvárosa ilyenkor egyetlen hatalmas ünnepi helyszínné alakul
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Legutóbb negyedmillió ember vitte hírét a miskolci ünnepnek.
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Recept: Sacher-torta
Recept: Sacher-torta
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjük bele együtt!
Recept: töltike tormalevélben
Recept: töltike tormalevélben
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!