Hirdetés

A fél világ Debrecenbe érkezik. Már megint...

2015.03.04. 12:19

A fél világ Debrecenbe érkezik. Már megint...

USA-tól Vietnamig - hatalmas és színes a mezőny.

Hirdetés

Ütőképes, javarészt várhatóan teremkosarasokból álló magyar válogatott szerepelhet június elején Debrecenben az U18-as 3×3-as kosárlabda-világbajnokságon. A debreceni főtéren június 5-7-én ez a viadaal színvonalas felvezetése léesz a magyar-román közös rendezésű női felnőtt Európa-bajnokságnak.

A háromszor hármas magyar fiú és a leány kosarasok is a világranglista harmadik helyén állnak. Természetesen bármelyik világesemény jelentős lökést ad az adott sportágnak, ám mi jelenleg is sikeresek vagyunk ebben a szakágban. A jó helyezésnek köszönhetően kapott mindkét válogatottindulási jogot  a nandzsingi ifjúsági olimpiára, s mint ismert, a lányok a negyedik helyet szerezték meg

– mondta Mészáros Lajos, a szövetség utánpótlás szakmai koordinátora az utanpotlás.hu-nak. 

A tornára kvalifikált férfi csapatok:
Andorra, Argentína, Brazília, Észtország, Franciaország, Grúzia, Németország, Guatemala, Magyarország, Indonézia, Kazahsztán, Litvánia, Új-Zéland, Fülöp-szigetek, Lengyelország, Puerto Rico, Románia, Oroszország, Spanyolország, Tunézia, Törökország, Uruguay, USA és Vietnam.

A tornára kvalifikált női csapatok:
Andorra, Ausztrália, Belgium, Brazília, Kína, Taipei, Csehország, Egyiptom, Észtország, Franciaország, Németország, Guam, Magyarország, Indonézia, Izrael, Hollandia, Új-Zéland, Lengyelország, Spanyolország, Svájc, Szíria, Tunézia, USA és Venezuela.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti