Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon vonul fel a magyar pofonosztók krémje

| 2022. 12. 01. | 16:29:00
Harmadik alkalommal Miskolc a házigazda.
Miskolcon vonul fel a magyar pofonosztók krémje
Hirdetés
Hirdetés

Komoly, több mint 200 fős mezőnnyel rendezik meg a jövő héten az ökölvívók idei országos bajnokságát, melynek 1989 óta először Miskolc ad otthont. Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a borsodi megyeszékhely 1976-ban rendezhetett először ob-t, majd tizenhárom évvel később volt ismét házigazda, így az mostani a város történetének harmadik ökölvívó országos bajnoksága lesz.

Miskolc szereti a sportot és sokadszorra bizonyít helyi rendezés terén. Megtiszteltetés, hogy városunk otthont adhat a felnőtt magyar bajnokságnak. Szeretettel várunk mindenkit a helyszínen

 - mondta az eseményen Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője. Hozzátette: a bajnokság szerdán kezdődik, a döntőket pedig szombaton 15 órától rendezik meg a Miskolci Egyetem Körcsarnokában. Az ob-n kifejezetten nagy mezőnyre lehet számítani, az előzetes nevezések alapján 51 klub 208 öklözője lép szorítóba. A nők versenyében 69, a férfiakéban 139-en szerepelhetnek majd.

"Kivételes éven vagyunk túl, kivételes eredményekkel. Fiataljaink remek eredményeket értek el az utóbbi időszakban, elég, ha csak Gémes Levente ifjúsági világbajnoki ezüstérmére gondolunk, most a felnőtteken a sor" - mondta Tóth Zsuzsanna, a magyar szövetség főtitkára. - "Úgy vélem, nagyszerű magyar bajnokság elé nézünk. Bízom benne, minél többen jönnek ki szurkolni kedvenceiknek, a nevezések alapján színvonalas összecsapások várhatók."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés