Hirdetés
Hirdetés

A vékonyvakolat szerepe

Borsodihír | 2024. 10. 24. | 10:42:37
XXX
A vékonyvakolat szerepe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A híroldalak gyakran foglalkoznak építkezési témákkal, valamint építőanyagokkal. Egyre fontosabb az energiahatékony anyagok használata és a “zöld” építkezési gyakorlat. 

Mindig is fontos volt, de ma már talán még lényegesebb a falak burkolása és díszítése. Érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen burkolatokat és bevonatokat választ. Ezek nem csupán a falak simaságát és egyenletességét biztosítják, hanem az épület arculatát is meghatározzák, és jelentős a szerepük a hő- és a vízszigetelésben is.

A vakolat hatékonyan véd

A csomeszigeteles.hu BAUMIT vékonyvakolatok nagy választékával áll vásárlói rendelkezésére. Hogy a vakoláshoz milyen fajtájú és összetételű anyagot érdemes választani, az minden esetben attól függ, hogy milyen a vakolandó épületnek vagy falnak az anyaga, és pontosan hol történik a munkavégzés. 

A környezeti hatások ugyanis nem mindenhol azonosak. Ellenőrizni kell azt is, hogy a vakolandó felület és a vakolóhabarcs anyaga kompatibilis-e. A külső vakolatnak nagy tapadószilárdságúnak kell lennie, emellett pedig a kis vízfelvétel is követelmény. Ilyen helyekre csak mész­cement vagy műanyag bázisú habarcsok alkalmazhatók.

A vakolóhabarcsnak, ami kötőanyagból, vízből, adalékanyagokból és egyéb kiegészítő adalékszerek keverékéből áll, több fajtája létezik: mész-, cement-, gipsz- és agyaghabarcs. Emellett meg kell különböztetni még a vékonyvakolatokat is.

Nem mindegy, hogy vakolat vagy vékonyvakolat

A vékonyvakolat egy speciális vakolatfajta. Ezt ellentétben a hagyományos vakolatfajtákkal, csak vékony, általában csak néhány milliméter vastagságban viszik fel a falakra. Éppen emiatt is hozható létre sík, sima felület. Előszeretettel szokták használni díszítésre, textúrázásra, festésre és más dekoratív technikákhoz is. 

Sok esetben igen különleges anyagokból gyártják, mint például mész, gipsz, műgyanta vagy akril alapú anyagok. Beltéren használják nagyon gyakran, mivel finomabb megjelenést és részleteket tesznek lehetővé.

A csomeszigeteles.hu webáruházban a BAUMIT vékonyvakolat kategória összes termékét meg tudja vásárolni. A Baumit Life nagyon “kreatív” vakolat, nevezik valódi festővászonnak is a homlokzattervezők számára, amely segít abban, hogy a kreatív elképzeléseik valósággá válhassanak.

Kiváló választás a BAUMIT vékonyvakolat

Olykor nem egyszerű egy épület és a felületi anyagok között megteremteni az összhangot. Ebben a kiválasztott vakolatnak óriási jelentősége van. Más-más színválasztás lesz ideális a vakolt felületekhez, a fém- és üveghomlokzatokhoz, de a faházaknál is. De a stílus, a méret és a funkció sem mellékes a színek kiválasztásakor. 

A BAUMIT komplett rendszereket forgalmaz, amely könnyebbséget jelent a tervezéshez és a kivitelezéshez is. Vásárolja meg egy helyen, a csomeszigeteles.hu webáruházban az alapvakolatot, a mélyalapozót és a vékonyvakolatot is!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés