Hirdetés
Hirdetés

Ezekben az esetekben jelenthet megoldást a lézeres szemműtét

borsodihir.hu | 2024. 10. 24. | 10:35:53
XXX
Ezekben az esetekben jelenthet megoldást a lézeres szemműtét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tökéletes hírünk van azok számára, akiknek az éles látásukkal problémáik vannak. Az állandó szemüvegviselés vagy a kontaktlencsével járó kellemetlenség sokunk számára jelenti a poklot a mindennapokban. Ez pedig már önmagában egy jobb és tartósabb megoldásért kiált.

Azért is tartjuk remek hírnek a lézeres szemműtét lehetőségét, mert több esetben is tökéletes alternatíva lehet a szemüveg helyett. Az Optimum Szemészetnél foglaljon időpontot, mert a lézeres szemműtét minden esetben egy alkalmassági vizsgálattal kezdődik.

Amennyiben ez a vizsgálat pozitív eredménnyel zárul, már csak néhány lépésre lehetünk a szabad és szemüvegmentes élettől. Tartson velünk és elmondunk minden hasznos információt a beavatkozással kapcsolatban.

Mit kell tudni az eljárásról?

A lézeres szemműtét során a szaruhártya alakját változtatja meg a lézersugár, aminek köszönhetően újra kiváló látást kaphatunk. A kötelező vizsgálatot követően a szemész szakorvos teljes mértékben egyénre szabott kezelést állít össze.

Ennek segítségével a szaruhártya módosítása pontos menetrend szerint történik a lézersugár helyét illetően. Emellett pedig a változtatás mértéke is meghatározható, hogy az éles látás tökéletes lehessen.

Egy speciális munkaállomás gondoskodik arról, hogy a szaruhártya alakja és a fénytörési hibák maradéktalanul fel legyenek térképezve. Ez a vizsgálat és a mai csúcstechnológia teszi lehetővé, hogy a lézersugár a milliméter ezred részénél pontosabban végezze a dolgát.

Milyen látásprobléma kezelhető így?

Rövidlátás kezelése esetén nagyon fontos kritérium, hogy -1 és -12 dioptria között garantálható az éles látás visszaállítása. Ebben a tartományban a szaruhártya túl domború görbülete eredményesen és biztonságosan korrigálható.

A távollátást okozó fénytörési hiba ennek pont az ellenkezője, ami a szaruhártya túl kicsi görbületét jelenti. A kezelhető tartomány ebben az esetben a +1 és a +6 dioptria közé esik, de a szaruhártya vastagsága is szerepet játszik a kezelés szempontjából.

A belső szemtengelyferdülés, az úgynevezett astigmia is kezelhető a lézeres eljárással, ami a szaruhártya szabálytalan alakja miatti kép torzulást okozza. Ez általában -6 és +6 dioptria között korrigálható eredményesen, aminek köszönhetően visszakapja a szaruhártya az optimális alakját.

Öregszeműség esetén is megoldás lehet?

Az öregszeműség gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szemünk alkalmazkodóképessége jelentősen lecsökken. Ez a probléma jellemzően 40 éves kor felett jelentkezik, ami azt jelenti, hogy a közeli és a távoli tárgyak nézésekor képtelenné válik a szemlencse arra, hogy megváltoztassa az alakját.

Ez a rugalmasságvesztés eredményezi azt, hogy szükség van egy távoli szemüvegre és egy olvasóra is, hogy minden helyzetben jól lássunk.

A mai modern technológiának köszönhetően ez az eljárás több esetben is tökéletes megoldást jelenthet a látásproblémákra. Akár közelre, akár távolra, akár pedig a köztes távolságra eredményesen javítható a látás élessége.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés