Hirdetés
Hirdetés

Büntetőfeljelentést tett a miskolci alpolgármester az MVK Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban

borsodihir.hu | 2024. 09. 25. | 18:06:16
Új alapokra kell helyezni a város tömegközlekedését - írja.
Büntetőfeljelentést tett a miskolci alpolgármester az MVK Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban
Járatkimaradásokról, túlterhelt sofőrökről is ír az alpolgármester (Fotó: Illusztráció/Facebook/MVK Zrt. )
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az MVK Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban felmerült aggályok alapján augusztus elején felelősen gondolkodó képviselőtársammal együtt büntetőfeljelentést tettünk, melyet a hatóság befogadott és a büntetőeljárás már folyamatban van – írja szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében Miskolc alpolgármestere, Badány Lajos.

A közleményben emlékeztet: mint ismeretes az elmúlt időszakban a lakosság megítélése szerint is súlyos problémák jelentkeznek a szolgáltatásban, rendszeresek a járatkimaradások, elégtelen a rendelkezésre álló járműállomány, és az autóbusz-vezetők is túlterheltek.

Természetesen mindezen problémák kezelése az ügyvezetés feladata lenne, főleg úgy, hogy a cég finanszírozása az elmúlt önkormányzati ciklus alatt teljes mértékben biztosított volt – hangsúlyozza az alpolgármester, hozzátéve, hogy az önkormányzat által az MVK Zrt. rendelkezésére bocsátott források azonban sok esetben nem olyan beruházásokra mentek, melyek közvetlenül a szolgáltatás javulását, a dolgozók terheltségének csökkenését eredményezték volna. 

„Ráadásul - miként erre a gazdasági átvilágítás is rámutatott – ezen beszerzések nem az üzemviteli indokoltság alapján lettek rangsorolva, és – megalapozottan vélelmezhetően – a kapcsolódó beszerzések vonatkozásában is felmerülhetnek törvényi aggályok” – fogalmaz Badány Lajos.

A közleményben kiemelik: a polgármesteri hivatal is megkezdte az ide vonatkozó ellenőrzések, eljárások lefolytatását, ám mivel a mandátumuk lejár, ezeket a vizsgálatokat csak megindítani tudták, a rendelkezésükre bocsátott dokumentumokban foglaltak felderítésének, részletes kivizsgálásának feladata már a rendőrségre és az új városvezetésre hárul.

Bízom abban, hogy az új városvezetés irányítása mellett az a szakmaiság, amit az irányításom alatt dolgozó kollégák is képviseltek, majd nagyobb teret fog kapni, és így Miskolc tömegközlekedése új alapokra helyezve ismét a város fejlődésének mintapéldájává válhat – zárul az alpolgármester közleménye.

Hirdetés
Hirdetés