Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hathavi jutalmat szavaztak meg Sárospatak távozó polgármesterének

444.hu | 2024. 07. 03. | 11:08:14
Aros Jánost meglepetésként érte a testület döntése.
Hathavi jutalmat szavaztak meg Sárospatak távozó polgármesterének
Aros János azt mondja, nem tudott róla
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A törvényileg lehetséges maximumot, hathavi jutalmat szavazott meg a fideszes többségű sárospataki képviselő-testület a leköszönő fideszes polgármesternek, Aros Jánosnak és alpolgármesterének, a szintén fideszes Sikora Attilának – írja a 444.hu.

Az előterjesztésben az szerepel, hogy a jutalom a „2024. évi munkájuknak a magas színvonalon történő elvégzéséért” jár.

A portál emlékezetet: a választók júniusban 14 év után leváltották a polgármestert, és a városi fideszes jelöltek is borzalmasan szerepeltek. Aros 36 százalékot kapott, a hét egyéni választókerületből pedig hatban győzött az ellenzék.

Az eredeti előterjesztésben egyébként még „csak” egyhavi jutalom szerepelt, amit aztán a pénzügyi bizottság ülésén változtattak meg hat hónapra.

A 444.hu megkereste Aros Jánost is, aki azt mondta, ez a mostani akció meglepetésként érte őt, vele erről nem egyeztettek, az elmúlt 14 év alatt pedig mindössze egyszer, tavaly vett fel jutalmat, és az is csak egyhavi összeg volt.

A leköszönő polgármester jelenleg keresi a jogi lehetőségét annak, hogy hogyan tudja nem felvenni ezt az összeget, ami azért nehéz, mert az önkormányzat döntése alapján a pénzügyi iroda a következő napokban számfejteni fogja a pénzt - - írja a 444.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés